بررسی لپتاپ MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch

۱۳۹۵-۰۸-۱۷

بررسی لپتاپ MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch


بررسی لپتاپ MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch

نقاط قوت : حافظه سریعتر – استفاده از پردازنده جدید اینتل – دارای تکنولوژی Force Touch

نقاط ضعف : تغییر زیاد چندانی نسبت به محصول سال گذشته خود نداشته است.

کمپانی اپل در جریان مراسم Spring Forward که برای رونمایی از ساعت این کمپانی برگزار شده بود، از مک بوک پرو جدید خود نیز پرده بردازی کرد. این مک‌بوک پرو ۱۳ که دارای تکنولوژی FOrce Touch می باشد، از پردازنده های نسل پنجم برادول استفاده می کند.

اپل از ژانویه ۲۰۰۶ نسل جدیدی از رایانه‌های قابل حمل خود را با عنوان مک بوک پرو (Macbook Pro) روانه‌ی بازار کرد که جایگزین پاوربوک جی۴ این کمپانی شدند. هم اکنون نیز شاهد عرضه نسل سوم این لپتاپ به بازار هستیم.


لپتاپ MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch در یک نگاه

صفحه نمایشی که قدرت تفکیک آن از چشم انسان بیشتر است! این ادعای کمپانی اپل به هنگام معرفی صفحه نمایش رتینا بود که همزمان با رونمایی از آیفون ۴ ارائه شد که هم اکنون علاوه بر  iPhone های نسل جدید این شرکت ، برروی تمامی محصولات اپل از جمله ساعت های هوشمند آن نیز استفاده می شود.

لپتاپ MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch از جمله محصولات با صفحه نمایش رتینا با پنل IPS و دقت تصویر ۲۵۶۰×۱۶۰۰ است. مانند تمامی دستگاههای اپل، بدنه این لپ تاپ ۱۳ اینچی نیز با آلومینیوم ساخته شده است و علاوه بر دوام بالا، از زیبایی خاصی نیز برخوردار است. در سری های اولیه ای که اپل نوت بوک مک بوک پرو خود را تولید میکرد، در اندازه های ۱۳، ۱۵ و ۱۷ اینچ بود که پس از نسل دوم دیگر خبری از تولید سری ۱۷ اینچی نبود. نسل اول مک بوک پرو‌های اپل از سال ۲۰۰۶ تا اواخر ۲۰۰۸، نسل دوم از اواخر ۲۰۰۸ تا میانه‌های ۲۰۱۲ و نسل سوم از میانه‌های ۲۰۱۲ تا میانه‌های سال جاری میلادی ادامه پیدا کرده است.  اولین مک‌بوک پرو ها شباهت زیادی به پاوربوک جی ۴ داشت، اما از نسل دوم، اپل با معرفی طراحی موسوم به Unibody که شامل استفاده از آلومینیوم در لپ‌تاپ بصورت یکپارچه بود، بیش از پیش به ماهیت کنونی مک‌بوک نزدیک‌ شد. مک بوک پرو‌های اپل در نسل‌های مختلف و بروزرسانی‌های انجام شده با تغییرات زیادی روبرو شده‌اند که از جمله‌ی آن می‌توان به اضافه شدن صفحه‌ی نمایش رتینا، استفاده از حافظه‌ی SSD به جای هارد درایو، حذف درایو نوری و در آخرین بروزرسانی نسل سوم به اضافه شدن فورس تاچ اشاره کرد.


مشخصات فنی لپتاپ MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch

  • پردازنده : نسل پنجم پردازنده های اینتل (برادول) – Core i5 Intel با فرکانس ۲.۷ گیکاهرتز و قابلیت افزایش تا ۳.۱ گیگاهرتز
  • گرافیک : اینتل HD Graphics 6100 Iris Pro
  • صفحه نمایش : ۱۳.۳ اینچی رتینا – TFT LED-Backlit LCD با رزلوشن ۲,۵۶۰*۱,۶۰۰
  • حافظه رم : ۸ گیگابایت DDR3
  • ظرفیت هارد و نوع آن : ۱۲۸ گیگابایت از نوع SSD
  • باتری : باتری ۶ سلولی داخلی
  • وزن : ۱,۵۸ کیلوگرم
  • دارای ترک پد با پشتیبانی از فورس تاچ و دستورات چند لمسی
  • دارای کیبورد با نور پس زمینه

معرفی اجمالی محصول

لپ تاپ  مک بوک پرو ۱۳ از جمله جذاب ترین محصولات دارای صفحه نمایش رتینا با دقت تصویر ۱۶۰۰×۲۵۶۰ است. این لپ تاپ فوق باریک، تنها ۱۸ میلیمتر قطر دارد و وزن آن یک کیلو و نیم است که نشان دهنده سبکی بیش از اندازه آن است. مثل تمامی محصولات دیگر پروبوک، بدنه آن از آلومینیوم ساخته شده است و از دوام و زیبایی خاصی برخوردار است. MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch دارای یکی از بهترین باتری های موجود در بازار است که در شرایط وبگردی و روشن بود وایرلس نیز قادر است تا ۹ ساعت روشن بماند. در دید اول سخت افزار این دستگاه کمی ضعیف به نظر می رسد اما در حقیقت مجموعه این قطعات در کنار سیستم عامل مکینتاش یوسمیتی یک ترکیب عالی را به‌وجود آورده‌اند که از پس اجرای انواع نرم‌افزارها و کاربری‌ها به بهترین نحو برمی‌آیند.

در صورتی که محدودیت بودجه برای خرید لپ تاپ ندارید، این لپتاپ فوق سبک، یکی از بهترین انتخاب های شما خواهد بود.

لپتاپ MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch

بسیاری از طرفداران محصولات اپل، منتظر ورود این محصول به بازار بودند. کمپانی اپل با تغییر سیاست خود در تولید صفحه نمایش نوت بوک هایش، انقلابی نو را در عرصه صنعت تولید نوت بوک به وجود آورد. تفاوتی که MacBook Pro با صفحه نمایش Retina نسبت به برادران بزرگ‌تر خود دارد، در ظاهر بیشتر از باطن آن است. با این وجود تغییراتی که در این سری از MacBook ها به وجود آمده، مانند تمامی بروز رسانی های کمپانی اپل، از روی فکر بوده و مطمئنا اپل از این تغییرات، منظوری داشته است. سری MacBook Pro Retina مانند قبل در دو مدل ۱۵ و ۱۳ اینچی تولید و عرضه شده و از لحاظ ظاهری، به غیر از اندازه های آن‌ها، این دو مدل هیچ تفاوتی در ساختار و بدنه ندارند.


طراحی و ساخت

بی شک MacBook Pro با صفحه نمایش Retina، نوت بوکی است که برای آینده طراحی شده، اما هم اکنون در اختیار کاربران قرار گرفته است. فلسفه‌ی طراحی مک‌بوک برگرفته از نگرش استیو جابز است. به اعتقاد جابز لزومی ندارد تا کاربران  بخش‌هایی از یک گجت هوشمند را که نیازی به دیدن آن توسط کاربر نیست، ببینند؛ در واقع مک‌بوک پرو اپل مبتنی بر شعار جایز یعنی «سادگی غایت کمال است» طراحی می‌شود. همانطور که اشاره کردیم برخلاف بسیاری از لپ‌تاپ‌های موجود در بازار، جز چند پیچ در قسمت زیرین که وجود آن‌ها نیز اجتناب‌ناپذیر است، نمی‌توان ساختاری مشابه سایر لپ‌تاپ‌ها در این محصول دید.

در حالت کلی باید مک‌بوک‌های اپل را از جمله‌ی زیباترین محصولاتی خواند که در بازار وجود دارند. استفاده از آلومینیوم در کل ساختار لپ‌تاپ در کنار استفاده از رنگ مشکی در قسمت لولا و حاشیه‌ی صفحه‌ی نمایش، زیبایی منحصر به فردی را به مک‌بوک‌های اپل بخشیده است.  ممکن است که با اولین نگاه به باریکی و سبکی این نوت بوک، احساس کنید چنین دستگاهی با این ابعاد نمی‌تواند قدرت زیادی داشته باشد. اما شما اشتباه می‌کنید! شما در هر میلیمتر این دستگاه می‌توانید ساختار مهندسی و طراحی از روی فکر را مشاهده نمایید. به همین خاطر است که محصولات اپل همیشه میزان زیادی از توجه را به خود جلب می‌کنند. کمپانی اپل همیشه در پیشبرد فناوری و تغییر عادات استفاده از دستگاه های حال حاضر، پیشرو بوده است. به همین علت در MacBook Pro Retina از حافظه های داخلی خشک و یا SSD استفاده کرده و حتی درایو نوری را هم حذف کرده است.

با این که تقریبا هنوز تمامی کمپانی‌های سازنده نوت بوک، مانند لنوو و ایسوس از درایو نوری در محصولاتشان استفاده می‌کنند، متخصصان این کمپانی معتقدند که دیگر دوره دیسک‌های فشرده و این چنین فرآورده‌هایی رو به پایان است و مثل همیشه اپل شروع به تغییر دادن روند تولیدات خود کرد که قاعدتا تغییر در تولیدات کمپانی‌های رقیب را نیز در پی خواهد داشت. یکی از علت‌هایی که اپل هارددیسک را از این دستگاه حذف کرده، فضای کمی است که هارد SSD اشغال می‌کند که تا ۹۰ درصد کمتر از هارددیسک است و همچنین نگهداری از این نوع حافظه های داخلی آسان‌تر است.

لپتاپ MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch

همچنین سیستم خنک کننده بهینه ای برای MacBook Pro Retina طراحی شده که برای خنک کردن قطعات از سه جهت مختلف هوا را به داخل و خارج توسط دو فن مجزا هدایت می‌کند. اپل شیارهای مورد نیاز برای تهویه‌ی هوای داخل را که در اثر استفاده از پردازنده‌ی اصلی و گرافیکی گرم می‌شود، به محلی انتقال داده که به سختی می‌توان دید؛ برای دیدن شیارهای تهویه‌ی هوای درون باید مک بوک پرو را باز کرد و از قسمت داخلی به محلی که در روبروی لولای مشکی رنگ روی بدنه‌ی دستگاه قرار دارد، نگاه کرد تا به توان یک ردیف از شیارها را دید که در این قسمت پنهان شده‌اند. البته استفاده از چنین قابلیتی نیز محدودیت‌هایی را به ارمغان آورده که از جمله‌ی آن می‌توان به عدم امکان خارج کردن باتری و سخت بودن فرآیند تعمیر در مقایسه با سایر لپ‌تاپ‌ها اشاره کرد.

 تمام این ویژگی‌ها باعث خاص شدن این محصول کمپانی اپل شده که نسبت به مدل قبلی این محصول، جهشی بزرگ برای این کمپانی محسوب می‌شود. باتری دستگاه از نوع لیتیوم پلیمر است که قابل جدا شدن نیست و تا ۹:۰۰ ساعت شارژدهی می‌کند. رم و حافظه داخلی آن نیز قابل ارتقا نیستند و به بورد اصلی دستگاه متصل هستند.

لپتاپ MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch

 دیگر نکته قابل توجه طراحی این MacBook Pro، صفحه نمایش Retina آن است. طراحان اپل، با ساخت این نمایشگر فوق‌العاده، با چنین تراکم پیکسلی‌ای، تمامی رقیبان خود را به چالش کشیده‌اند. نه تنها این صفحه نمایش از کیفیت و رزولوشن بالایی برخوردار است، بلکه از طراحی ظاهری شاهکاری بهره‌مند شده و دیگر باریکی و زیبایی را به انتهای آن رسانده است. صفحه نمایش Retina در زیر لایه ای از شیشه قرار نگرفته است، بلکه خود محافظ شیشه ای همان صفحه نمایش است! این به آن معناست که شما هر آنچه که از یک نمایشگر انتظار دارید را بدست خواهید آورد. رنگ‌های زنده، کنتراست بالا و زوایای دید زیاد به این صفحه نمایش اعتباری مثال زدنی بخشیده‌اند. البته این صفحه نمایش برای حفظ شفافیت نور و کیفیت رنگ‌ها مجهز روکش مات نیست. به ادعای سازندگان MacBook Pro Retina، در پس هر ذره از طراحی این محصول، منظوری نهفته است. تمامی قطعات داخلی و خارجی این محصول از بهترین نوع آن بوده و از لحاظ کیفیت ساخت و جنس قطعات از بهترین‌ها هستند.

لپتاپ MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch

 کلید‌های جزیره‌ای کیبورد به نحوی کنار هم قرار گرفته‌اند که پس از چند ساعت استفاده، خبری از احساس غربت به کاربر دست نمی‌دهد و می‌توان به راحتی همچون کیبوردی که به آن عادت داریم، از آن استفاده کرد. کلیدهای کیبورد در مک بوک پرو ۱۳ اینچ ۱.۵ میلی‌متر بالاتر از سطح فلزی قرار دارند و می‌توان با وارد کردن فشاری ۶۰ گرمی، کلید را به سمت پایین فشار داد. در کنار راحتی استفاده از کیبورد باید به صدای حاصل از فشردن کلید‌ها نیز اشاره کرد که لذت خاصی را هنگام تایپ در کاربر القا می‌کند.

مک‌بوک پرو نیز مثل بسیاری از لپ‌تاپ‌های رده بالای بازار از وجود نور Backlit یا همان نور پس زمینه‌ی کیبورد بهره می‌برد که این موضوع فرآیند تایپ در محیط‌های کم‌نور را بسیار آسان می‌کند. وجود سنسور سنجش نور محیط در کنار دوربین مخصوص مکالمات ویدیویی این امکان را در اختیار مک‌بوک قرار می‌دهد تا شدت روشنایی صفحه‌ی نمایش و صفحه‌ی کلید را بصورت خودکار براساس نور محیط تنظیم کند.

لپتاپ MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch


صفحه نمایش

اپل در مک‌بوک ۱۳ اینچی خود از صفحه‌ی نمایش رتینای ۱۳.۳ اینچی با رزولوشن ۲٫۵۶۰ در ۱٫۶۰۰ پیکسلی استفاده کرده است. نسبت تصویر نمایشگر مورد استفاده در این مک بوک پرو ۱۶ به ۱۰ و تراکم پیکسلی آن نیز ۲۲۷ پیکسل در هر اینچ است. صفحه‌ی نمایش رتینا یک نام تجاری است که توسط اپل به ثبت رسیده است. براساس فناوری صفحات نمایش رتینا، تراکم پیکسلی صفحه‌ی نمایش براساس کاربری گجت مورد نظر علاوه بر سایز ارتباط مستقیم با فاصله‌‌ی معمول کاربر از صفحه‌ی نمایش نیز دارد. اپل می‌گوید در نمایشگر رتینا تفکیک پیکسل‌ها توسط چشم غیرمسلح از فاصله‌ی استاندارد میسر نیست. واقعا همینطور هم هست و تراکم پیکسلی در این نمایشگر کاملا مناسب است.

باز هم اگر بخواهیم در مورد نمایشگر توضیح دهیم، باید گفت که مثل نسخه‌ی ۱۵ اینچی که رزولوشن بالاتری دارد، در نسخه‌ی ۱۳ اینچی نیز تا به حال پنلی با این کیفیت ندیده‌ایم. در مورد رزولوشن دیگر صحبتی نمی‌کنیم ولی روشنایی این نمایشگر در حد ۳۰۰ نیت ثبت شده که با توجه به براقیت کمی که دارد، واقعا فراتر از حد نیاز است. کنتراست و کیفیت زاویه دید هم که دیگر واقعا حرفی برای گفتن باقی نمی‌گذارند. اینکه رنگ‌ها کمی گرم‌تر یا سردتر باشند و اینکه اگر شما به عنوان یک عکاس به نمایشگری با رنگ‌های دقیق احتیاج داشته باشید، دیگر به نرم افزارهای کالیبره کننده‌ی نمایشگر بر می‌گردد. چنین نمایشگری حقیقتا مناسب ویرایش عکس است. به نظر ما تراز سفیدی حالت پیش‌فرض خوب است ولی می‌توانید آن را کالیبره هم بکنید.


پورت‌ها و اتصالات

پیکره ساخت MacBook Pro Retina در مدل‌های ۱۳ و ۱۵ اینچی یکسان است و هر دو از پورت‌ها و اتصالات مشابهی بهره‌مند هستند. در لبه‌ی سمت چپ دستگاه محل اتصال جدید Magsafe2 مشاهده می‌شود که شارژر لپ تاپ به آن متصل می‌شود. در کنار آن نیز می‌توانیم شاهد دو پورت Thunderbolt 2 باشید که سرعت انتقالی بالغ بر ۲۰ گیگابایت دارند. یک پورت USB 3.0 و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون هم در لبه سمت چپ دستگاه قرار دارند. در لبه‌ی سمت راست هم به همین منوال است. در آن قسمت هم می‌توانیم پورت USB 3.0، پورت HDMI فول سایز و کارت خوانSDXC را مشاهده کنیم. ولی همچنان خبری از پورت Ethernet نیست و برای اتصال آن باید از پورت Thunderbolt و آداپتور مخصوص بهره بگیرید.

لپتاپ MacBook Pro with Retina Display 13.3 inch


بلندگو

شاید یکی از نکات منفی این لپ‌تاپ از نگاه من، بلندگوهای مورد استفاده در مک بوک پرو باشد. در مقایسه با شماری از رقبای ویندوزی که توجه ویژه‌ای را به بلندگوهای لپ‌تاپ خود داشته و فناوری‌های متعددی را برای بالا بردن کیفیت آن‌ها به کار می‌برند، مک بوک پروی اپل عملکرد چندان قابل قبولی ندارد، از این‌رو ترجیح روی استفاده از هدفون در زمان تماشای فیلم یا گوش دادن به موسیقی یا هر نوع محتوای صوتی است. صدای خروجی از بلندگوهای مک‌بوک پرو بصورت آزاردهنده‌ی بم به نظر می‌رسد. البته با توجه به کاربری این لپ‌تاپ نبابد انتظار عملکرد فوق‌العاده را نیز در این مورد داشته باشیم.


فورس تاچ

اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین تغییر در مک‌بوک پرو‌های جدید اپل را باید اضافه شدن فناوری فورس‌تاچ به ترک‌پد بروزرسانی جدید لپ‌تاپ‌های اپل خواند. کاربران و کارشناسان نگرش‌های متفاوتی را در برابر فناوری فورس تاچ در پیش گرفته‌اند. شماری از این فناوری استقبال کرده و آن را بسیار کاربردی خوانده‌اند در حالی که برخی دیگر این قابلیت را چندان کاربردی نخوانده و استفاده از قابلیت‌های چند لمسی در ترک‌پد مک‌بوک پرو را کافی خوانده‌اند. فورس تاچ در کنار برخی از قابلیت‌های جدید، امکان اجرا و صدور دستورات از طریق ترک‌پد که پیش از این باید بصورت چند لمسی از آن استفاده می‌شد را برای کاربر ممکن کرده است.

ابتدا باید به ساختار ترک‌پد جدید مک‌بوک پرو بپردازیم. در ترک‌پد مجهز به فناوری فورس‌تاچ دیگر خبری از ساز و کار پیشین مورد استفاده در ترک‌پد که شامل لولا در زیر صفحه‌ی لمسی بود، نیست. اپل در مک‌بوک‌های جدید خود از یک صفحه‌ی ثابت به همراه موتور‌های مغناطیسی موسوم به تپتیک استفاده کرده حس فشرده شدن ترک‌پد را در کاربر القا می‌کنند. این تجربه به اندازه‌ای واقعی است که نمی‌توان ثابت بودن صفحه‌ی ترک‌پد در زمان فشردن آن را تصور کرد. برای درک بهتر این موضوع بهتر است زمانی که مک‌بوک پرو خاموش است، سعی کنیم تا با انگشت خود روی ترک‌پد فشاری را وارد کنیم، نتیجه بسیار جالب است، اثری از صدای کلیک و پایین رفتن ترک‌پد نیست. در زمان روشن شدن مک‌بوک پرو موتور‌های تپتیک تعبیه شده در زیر صفحه‌ی ترک‌پد به همراه سنسور‌های تشخیص فشار آماده‌اند تا تجربه‌ی فشرده شدن ترک‌پد را از طریق انگشت به کاربر القا کند.

macbook-pro-with-retina-display-13-3-inch-2016-7

با مراجعه به بخش تنظیمات ترک‌پد می‌توان امکان استفاده از قابلیت فورس تاچ را غیرفعال یا فعال کرد. در حالت غیرفعال بودن این فناوری دیگر خبری از امکانات نرم‌افزاری وابسته به میزان فشار ارائه شده به کاربر نخواهد بود، اما در صورتی که این قابلیت فعال باشد، می‌توان از ویژگی‌های متعدد آن استفاده کرد. برای مثال می‌توان در مرورگر سافاری بدون نیاز به باز کردن یک لینک، با بهره‌گیری از فورس تاچ و فشار ممتد روی ترک‌پد، از طریق یک پاپ‌آپ، لینک مورد نظر را لود کرده و از محتوای آن استفاده کرد. همچنین در صورت کلیک و فشار ممتد روی یک لغت در مرورگر سافاری، معنای از دیکشنری نمایش داده شده و در صورت وجود اطلاعاتی در رابطه با کلمه‌ی مورد نظر در ویکیپدیا، اطلاعات این دانشنامه نیز در قالب یک پاپ‌آپ پیش روی کاربر قرار می‌گیرد. از سایر قابلیت‌های فورس تاچ می‌توان در اپلیکیشن کوییک تایم (Quick Time) یا مدیریت ایمیل مک نام برد. اپل API فورس تاچ در ترک‌پد مک بوک پرو را در اختیار توسعه دهندگان قرار داده تا از این قابلیت‌ در اپلیکیشن‌های خود استفاده کنند، اما در حال حاضر جز اپلیکیشن‌های خود مکینتاش، نمی‌توان از ویژگی‌های مورد نظر در سایر اپلیکیشن‌ها استفاده کرد.


سخت افزار و باتری

هر چند بروزرسانی جدید نسل سوم مک بوک‌ پروی اپل با بروزرسانی‌های پیشین از نظر ظاهری ورای چند تغییر و بهبود کوچک تفاوت چندانی ندارد، اما مشخصات فنی در این لپ‌تاپ به طور کلی دگرگون شده است. به فاصله‌ی کم از زمانی که اینتل پردازنده‌های نسل پنجمی برادول خود را معرفی کرد، اپل با بروزرسانی مک بوک‌های خود از این پردازنده‌ها در محصولاتش استفاده کرد.

عملکردهای این نوت بوک خیلی شبیه به مدل‌های پیشین بدون صفحه رتینا می‌باشد. با وجود بهره گیری از پردازنده ها‌ی دو هسته ای Intel Core i5 و Intel Core i7، اگر کاربری شما از این لپ تاپ در زمینه‌هایی چون رندر کردن ویدیوها، ویرایش عکس و در کل کارهای گرافیکی نباشد، نسخه ۱۳ اینچی بسیار برای شما مناسب است و از نظر عملکرد تفاوت چندانی بین آن و نسخه‌ی ۱۵ اینچی احساس نخواهید کرد. اما اگر درگیر پردازش گرافیکی هستید، نسخه ۱۵ اینچی با گرافیک مجزای NVIDIA GeForce GT 750M با دو گیگابایت حافظه اختصاصی روی شما را زمین نمی‌اندازد!

اینتل با معرفی پردازنده‌های برادول به روشنی اعلام کرده که پردازنده‌های نسل پنجمی خود در مقایسه با نسل پیشین از نظر عملکرد تنها ۴ درصد بهینه شده‌اند. اما پیشرفت تراشه‌‌‌های برادول در زمینه‌ی عملکرد گرافیکی داستان متفاوتی دارد، چراکه پردازنده‌ی گرافیکی مورد استفاده در تراشه‌‌ی برادول در بنچمارک‌های گرافیکی سه بعدی شاهد بهبود عملکرد ۲۲ درصدی و در بنچمارک تبدیل ویدیو ۵۰ درصد بهینه شده است. پردازنده‌ی گرافیکی مورد استفاده در تراشه‌ی Core i5، آیریس ۶۱۰۰ است که مبتنی بر سری اچ‌دی اینتل است.

اپل ادعا می‌کند که شارژدهی باتری در نوت بوک ۱۳ اینچی‌اش بسیار مناسب است و نسبت به مدل پیشین ترقی کرده است. در تست استاندارد با نور صفحه متوسط و در حالت روشن بودن شبکه بی سیم و مرورگری اینترنت، شارژ این باتری در حدود ۹ ساعت است. با این حال در تست‌هایی که خود ما انجام دادیم مقداری ضعیف‌تر از ادعای اپل عمل می‌کند. در نسخه ۱۵ اینچی نیز با پخش مداوم یک ویدیو، در حالی که روشنایی نمایشگر بر روی یک مقدار ثابت است و شبکه بی سیم نیز روشن می‌باشد، باتری این نوت بوک در حدود هشت ساعت دوام می‌آورد که نسبتا آمار خوبی محسوب می‌شود و نسبت به مدل پیشین ترقی کرده است.

در کنار پردازنده ی قدرتمند باید به حافظه‌ی رم ۸ گیگابایتی و حافظه‌ی داخلی اس‌اس‌دی مورد استفاده نیز اشاره کرد. حافظه‌ی SSD مورد استفاده از ارتباط PCIe استفاده می‌کند که سرعت نقل و انتقال داده‌ها در آن بالاتر از حافظه‌های اس‌اس‌دی مبتنی بر رابط mSATA است. اپل مدعی است که حافظه‌ی SSD مورد استفاده در مک بوک پرو این کمپانی از نظر سرعت عملکرد دو برابر سریع‌تر از نمونه‌های اس اس دی معمولی مبتنی بر PCIe موجود در بازار است. کاپرتینویی‌ها سرعت خواندن اطلاعات در مک بوک پرو را ۱.۶ گیگابایت در ثانیه و سرعت نوشتن اطلاعات را ۱.۵ گیگابایت در ثانیه اعلام کرده‌اند.


جمع بندی

کمپانی اپل با ساخت MacBook Pro با صفحه نمایش Retina توانست به دنیا نشان دهد که در ساخت غیر ممکن‌ها هیچ محدودیتی ندارد! MacBook Pro با تمام امکانات کمتری که نسبت به محصولات مشابه خود دارد، از فناوری ساخت و طراحی فوق‌العاده خاصی بهره‌مند است که نشان دهنده برتری‌اش در بسیاری زمینه های دیگر است. صفحه نمایش Retina که بر روی این سری از نوت بوک های اپل قرار گرفته است، نمونه کامل این مثال است. دو مدل ۱۳ اینچی و ۱۵ اینچی این محصول برای دو دسته از کاربرانی که نوت بوکی برای کارهای روزمره و کسانی که نیاز به دستگاهی قدرتمندتر برای انجام کارهای سنگین‌تر دارند، ساخته شده‌اند و صرفه نظر از حذف درایو نوری، این نوت بوک ها می‌توانند شروع انقلابی در صنعت ساخت این وسایل و آسان‌تر شدن زندگی بشر باشند.

macbook-pro-with-retina-display-13-3-inch-2016-8

اخبار, تکنولوژی, لپ تاپ

پرسش یا نظر خود را برای ما بنویسید

خرسندیم از اینکه خواننده مطالب سایت لاژورد هستید. لطفا آنرا به اشتراک بگذارید تا دوستان شما نیز آنرا مطالعه نمایند.