آشنایی با هارد SSD و شناخت تفاوت های آن با HDD
SSD دسته بندی از هارد دیسک است که از هارد های HDD که در بازار رایج هستند سریعتر است . اگر بخواهیم از تفاوت های هارد های SSD و HDD بگوییم مهترین تفاوت آنها این است که HDD، هارد دیسک الکترومکانیکی است و SSD یک هارد الکترونیکی !
هارد دیسک ( HDD ) دارای صفحات مغناطیسی است که دور محور خود می چرخند و اطلاعات بر روی آنها ذخیره می شوند . در SSD ، اطلاعات بر روی میکروچیپ ها ذخیره می شوند و بلا فاصله شروع به خواندن و نوشتن می کنند . زیرا مانند HDD ها نیاز ندارند که به سکتوری که اطلاعات از آن جا تمام شده است بروند .
در هارد دیسک های SSD ، سه قسمت اصلی وجود دارد :
• کنترلر
این قسمت وظیفه برقراری ارتباط بین حافظه داخل هارد SSD و کامپیوتر میزبان را دارد . این قسمت ، وظیفه کشف خطا و تصحیح آن را نیز بر عهده دارد . کمپانی های اینتل ، میکرون و سندفورس از تکنولوژی مخصوص خود استفاده کرده و دارای سرعت بیشتری نیز هستند .
• بافر یا کش
معمولا SSD مانند هارد دیسک معمولی از یک حافظه کوچک DRAM به عنوان Cache استفاده میکند.
• حافظه
بسیاری از کمپانی های تولید کننده هارددیسک های SSD ، از Non-Volatile NAND Flash Memory در ساختار SSD خود استفاده می کنند ؛ زیرا از DRAM ها ارزان تر بوده و بدون منبع تغذیه اطلاعات را نگهداری می کنند .
مزایای SSD :
این هارد ها بلافاصله اقدام به خواندن و نوشتن میکنند و مانند هارد دیسک ها ، نیاز به زمان برای چرخش دیسک ندارند . برای دسترسی به هارد نیاز به زمانی کمتر از ثانیه است . اطلاعات بر روی این هارد ها زودتر لود شده و سیستم عامل سریعتر بوت می شود . این هارد ها ، برخلاف سایر هارددیسک ها ، کند نمیشوند و نیاز به دیفرگ شدن ندارند . SSD به دلیل اینکه قطعه متحرک ندارد ، کمتر در معرض خرابی در اثر سقوط و ضربه قرار میگیرند . زیرا قطعه متحرک ندارند . میدان های قوی می توانند به اطلاعات هارد دیسک صدمه بزند اما این خطر برای هارد های SSD وجود ندارد . مصرف برقشان از هارددیسک ها ۳ تا ۴ برابر کمتر است و ۳ برابر کمتر گرما تولید می کنند .
معایب SSD :
اغلب SSD ها با این مشکل رو برو هستند که قابلیت رمزنگاری ندارند . در صورتی که نیاز مبرم به رمزنگاری امن اطلاعات دارید، حتما SSD با قابلیت Secure Erase خریداری کنید. از معایب دیگر آن نیز قیمت گران بودن آن است .
مقایسه های HDD و SSD :
سالها ، هارددیسک ها تنها حافظه های حجیم قابل خواندن بودند اما با ورود SSD به بازار ، نقش هارد دیسک های معمولی کم رنگتر شده است . تنها مزیت آنها نسبت به SSD ، قیمت مناسب آنهاست .
اینکه برای مصارف شما SSD مناسب است یا هارد دیسک های معمولی ، بسته به کارکرد آنها برای شما تعیین می شود . اگر نیاز به سرعت بالا در خواندن و نوشتن اطلاعات دارید ، SSD گزینه مناسب تری برای شماست . اما اگر نیاز به ظرفیت بالا و قیمت کم دارید هارددیسک ها گزینه های بهتری هستند .